FOLYAMAT

három lépésben:előkészületektervezés és felépítéspublikálás

A tervezési munkát javasolt megelőznie egy személyes konzultációnak, ahol egyeztetésre kerülnek a megrendelő elképzelései és a megvalósítás szakmai lehetőségei. A legegyszerűbb szerkezettől a bonyolultabbakig szinte minden elképzelés megvalósítható.

Amit tudni érdemes egy leendő weboldal elkészítésének menetéről:

Előkészületek

Image

A gyors és hatékony munka egyik legfontosabb feltétele a weboldalra felkerülő tartalomhoz szükséges forrásanyagok /dokumentumok, fotók/ megléte.

Szintén nélkülözöhetetlen egy vázlatos stratégiai, szerkezeti elképzelés is, ami alapján felépül a website navigációs rendszere és az ehhez kapcsolódó tartalom tagolt megjelenése.

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek egyfajta "saját albumként" gondolnak leendő weblapjukra. Amellett, hogy az oldalnak természetesen tükröznie kell a megrendelő elképzeléseit, a megvalósítást mégis bízzuk a tervező szakemberre, hiszen lapunk, nem elsősorban magunknak készül, hanem annak a célcsoportnak, amit meg szeretnénk szólítani, azoknak, akiknek az információinkat szánjuk.

Egy átlagos oldalrendszer elkészítési ideje kb. 2-4 hetet vesz igénybe. Ez idő alatt, a megrendelő folyamatosan nyomon követheti a munka menetét, hogy az elképzelések és a megvalósítás végül sikeresen találkozzon.

Elsőként a leendő site arculata készül el, / layout, layoutok / ebben az előzetesen egyeztetett elképzelés már látható, ami természetesen a továbbiakban módosítható, finomítható. A grafikai tervezés a korábban egyeztetett tartalmi struktúrát önti formába. Ezt követően építjük fel a site működő rendszerét, integráljuk a forrásanyagokat / tartalom, adatok, fotók stb./. Az ideiglenes címen elhelyezett rendszerben már interaktívan kezelhető felületek, oldalak láthatók, tesztelhetők. Igény szerint az oldalak tovább bővíthetők dinamikus elemekkel, animációkkal, média elemekkel, űrlapokkal, modulokkal stb.

Tervezés és felépítés

Image

Publikálás

Image

A site átadását megelőzően van még egy lehetőség apróbb módosításokra, pontosításokra.

A tesztelést követően az oldal az "élesítés" fázisába érkezett. Ekkor elhelyezzük a teljes siterendszert a megrendelő szolgáltatójánál rendelkezésre álló tárhelyen / publikálás /. Ettől a pillanattól kezdve, már bárki számára nyilvános a honlap.

A publikált site tartalmáért minden esetben a megrendelő a felelős.

A site átadását követően természetesen további lehetőség van módosításokra, kiegészítésekre, karbantartásra, további fejlesztésekre, ami külön megállapodás kérdése.

Nagy hangsúlyt helyezünk a személyre szabott megjelenésre. A nálunk készült kreatív anyagok egyedi megjelenést hordoznak, részletesen kidolgozottak. Kiemelten figyelünk a megrendelő egyéniségére, elvárásaira. Ennek alapján pontos arányérzékkel formáljuk egésszé a megjelenést és a funkciót.